Miód rzepakowy

Miód rzepakowy

Barwa: W stanie płynnym jasna, słomkowa.
Po skrystalizowaniu biała lub szaro kremowa.

Krystalizacja: Bardzo szybka (z powodu dużej zawartość glukozy) W niskiej temperaturze(2-5) .bardzo twardy, ale w temperaturach wyższych (14-18oC) krupiec jest smalcowaty i łatwy do rozsmarowania.

Zapach: słaby, zbliżony do zapachu kwiatów rzepaku.

Smak: łagodny, nieco mdły i lekko gorzkawy.

Miód rzepakowy wykazuje niskie działanie antybiotyczne(antybakteryjne)

Ze względu na dużą zawartość glukozy polecany przy chorobach serca i układu krążenia. Oczyszcza wątrobę i wspomaga wydzielanie soków żółciowych.

Cena za 1,25kg (0,9l) - 28zł

AKACJOWY   GRYCZANY   LEŚNY   LIPOWY   RZEPAKOWY   SPADZIOWY   WIELOKWIATOWY